Heeft u vragen? Heeft u interesse in een product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Etalagefiguren van Hindsgaul

Hindsgaul

Het verhaal van Hindsgaul is bijzonder. Het label bestaat al meer dan honderd jaar. Een teken van kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit natuurlijk. De Denen startten met het maken van toonbanken, vitrines en ander winkelmeubilair. Intussen bood men de klanten een compleet inrichtingspakket aan, waaronder etalagefiguren. Toen tijdens de Tweede Wereldoorlog het importeren van de modellen in het bezette Denemarken niet meer lukte, besloten ze die zelf maar te maken. En met succes: de kwaliteit spat van elke Hindsgaul-mannequin. Een eeuw lang een topmerk.

Hindsgaul Designer's Choice

Kiest u voor het label Designer's Choice dan heeft u binnen drie weken uw eigen mannequin-naar-keuze binnen. Het werkt als volgt:

U begint met het selecteren van de positie van uw mannen-, vrouwen- of kinderfiguur. Zittend, staand, lopend, omgedraaid: het kan allemaal. Misschien een detail, maar alle voeten zijn geschikt voor slippers. De mannequins binnen Designer's Choice zijn verkrijgbaar zonder of mét hoofd. In het laatste geval is de keuze uit pruiken bijna oneindig. Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, bepaalt u de huidskleur. Behalve naturel (dan kunt u zelfs de make-up kiezen!), heeft u keuze uit onder andere grijs en hoogglans zwart en wit.

Designer's Choice bestaat verder uit een uitgebreide serie torso's, figuren voor zwangerschapskleding en been- en ondermode. Dat betekent dat u uw set mannequins gemakkelijk kunt completeren. Ook hier geldt dat u binnen drie weken alles wat u nodig heeft in huis kunt hebben. Bekijkt u het onderstaande PDF-bestand ter inspiratie: de mogelijkheden zijn immers bijna onbeperkt. En mocht u denken dat u voor maatwerk de hoofdprijs betaalt, dan heeft u het mis. Neemt u voor de details contact met ons op.

Catalogus bekijken »

Hindsgaul Do It Yourself

Bij het label Hindsgaul kunt u kiezen uit een standaardmodel, maar ook uit custom made etalagefiguren. Het kan volkomen basic, maar ook een Lady Gaga-pruik moet kunnen. Het merk voert onder meer een Do It Yourself-concept waarbij u volgens een stappenplan uw eigen mannequin samenstelt.

U begint met de keuze voor een mannen- of vrouwenpop en wordt dan via huids- of oppervlaktekleur naar make-up en standaard geleid. De keuze voor het hoofd en de pruik maakt uw pop helemaal af.

Komt u er niet uit, dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor de standaardfiguren van Hindsgaul. Die zijn direct leverbaar en van dezelfde kwaliteit. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbegrensd: elke collectie komt in diverse maten en posities en is leverbaar met verschillende accessoires.

Hindsgaul Packshot

Een onzichtbaar model: het bestaat en heet Packshot. Dit innovatieve figuur van Hindsgaul is uitermate geschikt voor fotografen en cameramensen die tijd (en dus geld) willen besparen tijdens shoots of opnames. De pop kan worden aangekleed en uitgekleed met of zonder de ledematen. Die zijn bijzonder makkelijk te verwijderen. Dat geldt ook voor het nekstuk. Op de foto ziet u dus alleen de kleding: de aandacht gaat uit naar de vorm, de kleur en het merk.

Laat u al deze attributen zitten, zodat de pop wel zichtbaar is, dan zorgt een softe finish ervoor dat (flits-)licht niet te fel wordt weerkaatst. Ook het achteraf bewerken van foto’s kost dus minder tijd en moeite.

‘Eerst zien, dan geloven’, luidt de uitdrukking. Maar voor Packshot van Hindsgaul geldt het omgekeerde: een model dat niet zichtbaar is, kan super effectief zijn.

Catalogus bekijken »

Hindsgaul Women

De keuze aan vrouwenmodellen is bij Hindsgaul women bijna onbeperkt. Op de eerste plaats is er een natuurlijke, naast een wat meer gestileerde figuur. Met het natuurlijke model kunt u letterlijk alle kanten op. Onder diverse labels vindt u zittende, staande, lopende, liggende, poserende en zelfs gebarende of omhelzende mannequins. Ook zijn er figuren die geschikt zijn voor mode in de wat grotere maten. Verschillende soorten pruiken en make-up completeren het geheel. De gestileerde figuur is meer basic, maar blinkt uit in een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Catalogus bekijken »

Hindsgaul Men

Ladies first, maar ook de mannen van Hindsgaul laten zich niet onbetuigd. Ook hier treft u een natuurlijke en gestileerde versie aan, waarbij – opvallend - een bijzonder ruime keuze uit de natuurlijke modellen. Verschillen in houding of huidskleur, pruiken in de spectaculairste kapsels en zelfs een retro-figuur: Hindsgaul men heeft het. Ook bij de mannenmodellen vindt u mannequins voor grote maten. Een even gestileerde als gespierde figuur maakt de mannenlijn helemaal af: een stoer model voor stoere mode.

Hindsgaul Fresh kids

Ter completering van het mannen- en vrouwengamma van Hindsgaul kunt u terecht bij de bijzondere serie Fresh kids. Er is een wel heel ruime keuze: van een babymodel en kinderen in diverse posities tot gestileerde modellen van tweens (14 jaar). In het laatste geval wordt ook het geslacht enigszins zichtbaar. Wat de hoogte betreft kunt u denken aan een variatie van 64 cm t/m 1.68 m. De modellen kunnen - net als echte kinderen – halsbrekende toeren uitvoeren. Beschikt u in de winkel over een schommel, een springtouw of een hoepel dan kunt u zich uitleven.

Alle figuren komen in huidkleur. Ze worden geleverd met een ronde glasplaat van 35 cm en een kuitpen en een voetpen. Behalve een speciaal model van een 1-jarige - met kuifje ter verhoging van de schattigheidsfactor – dat op de grond kan worden gelegd of tegen een muur kan worden geplaatst.

Daarnaast zijn er twee geslachtsloze torso’s beschikbaar in de leeftijdscategorie 6 jaar en 10 jaar. Deze fraaie modellen komen met een dikke glasplaat van 25 x 25 cm, waarop de torso onzichtbaar kan worden gemonteerd. Ideaal voor op de toonbank of op een plank aan de muur. Tot slot vragen wij uw aandacht voor drie onderlijven/beenmodellen. Ook nu kunt u kiezen uit de leeftijdscategorieën 6 jaar en 10 jaar, maar ook een model voor 1-jarigen is beschikbaar. Ze komen met de zelfde glasplaat als de torso’s en kunnen worden vastgezet met een kuitpen of een voetpen.

Kortom: Fresh kids is een fraaie completering van de range van Hindsgaul in de kwaliteit die u van dit Deense merk bent gewend. De serie is enorm uitgebreid en kent talloze mogelijkheden: aandacht voor uw mode verzekerd, niet in de laatste plaats van de doelgroep zelf. Wilt u weten wat u allemaal met de kids kunt doen, bekijkt u dan de catalogus of neem telefonisch of via de mail contact met ons op.

Catalogus bekijken »

Hindsgaul Roccia

Roccia kent een mannen- en een vrouwenmodel die beide komen op een ronde glazen plaat met een kuitpen. Er zijn twee mannenfiguren beschikbaar die allebei een stoere, nonchalante houding aannemen. Bij de vrouwenfiguren gaat het om drie verschillende poses: neutraal, elegant en zelfverzekerd. In alle gevallen geldt dat benen, armen en polsen afneembaar zijn. Makkelijker kan niet.

Bij dat ruwe oppervlak hoort nog een kort verhaal. De figuren van Roccia hebben een lichte, zandkleurige finish met een onregelmatig patroon. Het model is ook verder niet glad geschilderd, dus eventuele vingerafdrukken zijn niet of nauwelijks zichtbaar. Tegelijkertijd laten de figuren zich moeiteloos schoonmaken.

Met de tijdloze serie Roccia van Hindsgaul haalt u een stoer en stevig model in huis dat tegen een stootje kan. U kunt de figuren probleemloos seizoenlang kunt gebruiken. De aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding en de korte levertijd maken Roccia tot een aantrekkelijke optie voor al uw mode.

Catalogus bekijken »