Window France: ongekende mogelijkheden voor een etalage in stijl

Window

Afkomstig uit modeland Frankrijk is Window France een vertrouwd gezicht in de etalages van onze verre zuiderburen. Sinds kort is het label ook in Nederland verkrijgbaar, exclusief bij Mannequins and More. Window France straalt klasse uit. Alle ontwerpen hebben gebruiksvriendelijkheid hoog op de prioriteitenlijst staan. Zo kunt u uw mode zo vaak wisselen als u wilt.

Window France levert unieke etalagefiguren in talloze varianten. Videoschermen in de hoofden, modellen met kameleon-achtige eigenschappen, accessoires als kunstwerk? Bij Window France kan het allemaal. Wie bij het inrichten van een stijlvolle etalage geen beperkingen wenst, kiest voor Window France.

Alle collecties van Window France

Via deze pagina kunt u een volledig en actueel overzicht van de collecties van Window France bekijken.

Window Cameleon

Het Franse label Window France heeft als missie een zo breed mogelijk pakket bustes, torso's en ander etalagemateriaal te leveren. Stijl, klasse en gebruiksvriendelijkheid zijn daarbij de kernwoorden. Een model kan binnen enkele ogenblikken compleet worden aangepast. Niet voor niets heet hun belangrijkste lijn Cameleon.

Cameleon is een concept waarbij door middel van een eenvoudig magnetisch kliksysteem het hoofd, het gezicht, ogen, mond, wimpers etc. kan worden veranderd. Make-up kan eenvoudig worden aangebracht of verwijderd en ook een pruik kan makkelijk worden geplaatst. In een oogwenk heeft u een ander model. Window France speelt daarmee in op de steeds sneller wisselende collecties.

Bijbehorende accessoires, maar bijvoorbeeld ook spectaculair uitgevoerde lippen, kunnen ook als full size kunstwerk worden geleverd. Al dan niet met een hangsysteem of op een sokkel. Uw winkel of etalage de uitstraling geven van een galerie? Met Cameleon van Window France kan het.

Window Absolute

Hoe uitgebreid de range is van Window France bewijst Absolute. Absolute is een herkenbare en stijlvolle modellenlijn met een draaibaar hoofd en afneembare ledematen. Of met een afneembaar gezicht, sterker nog: zonder gezicht kan ook. Aparte vermelding verdient Absolute tailor made: een serie waarin nóg meer kan. Zie de brochure voor meer informatie. Let u daarbij ook op de fraaie accessoires die kunnen worden bijgeleverd.

Daarnaast is er een Vintage versie. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden gaat het hier niet om gebruikt materiaal. De modellen zien er stralend uit. Vintage komt in witte lak of in canvas, met prachtige beweegbare armen, handen en vingers. Absolute kan makkelijk worden gecombineerd met het Cameleon-concept. Ook dan zijn de fraaiste combinaties mogelijk. Twiggy-achtige pruiken, een hoofd van koperkleurig draadstaal of juist een egg head: met Absolute het kan allemaal. Meer weten? Bekijkt u dan de brochure. Direct contact met ons opnemen kan ook.

Catalogus bekijken »

Window Art

Met Window art tovert u uw winkel om in een galerie. Posters van modellen in 2d, monden en lippen in 3d en gezichten uit de Cameleon-serie kunnen los worden besteld in verschillende maten. Het maakt uw winkel tot een eenheid.

Met de lijn Sketch in het achterhoofd ontwierpen de mensen van Window France een wel zeer mooie en functionele serie accessoires. Denkt u daarbij aan een hals, een hoofd, handen in verschillende posities, al dan niet geplaatst op een kleine sokkel. Buitengewoon geschikt voor sjaals, sierraden, tassen, hoeden en schoenen. Ook in dit geval is het onderscheid tussen een kustwerk en een etalagefiguur niet makkelijk te maken. Maar het werkt wel. Kijkt u maar eens naar de voorbeelden in de brochure.

Catalogus bekijken »

Window Cameleon mannen

Dankzij het cameleon-concept kunnen al uw mannenmodellen worden uitgevoerd zoals u dat wenst. Er zijn figuren met een vast hoofd en met een verwisselbaar hoofd. Daarnaast kunt u kiezen uit modellen met een verwisselbaar gezicht, met een geabstraheerd hoofd of met een egg head. Naast Cameleon voert Window France ook een groot aantal andere series. Een paar stellen wij aan u voor; voor een volledig overzicht zie de brochure.

Catalogus bekijken »

Window Realistic

Een prachtige serie relaxte mannen. Staand, zittend, leunend, slenterend, maar vooral zichzelf. Dat is de Realistic serie van Window France. Window France onderscheidt twee deelseries: Chic voor de klassiek ingestelde man, Vogue voor jongelui met oog voor stijl. Wijzelf konden niet kiezen, dus de - uitgebreide - keus is aan u.

Catalogus bekijken »

Window Fabric

Met de Fabric-serie van Window France haalt u een trendy serie etalagefiguren in huis. Een hoofd van draadstaal in een actuele kleur, een abstract hoofd in een contrasterende kleur of helemaal geen hoofd: bij Fabric kan het allemaal. De figuren komen in verschillende kleuren stof of juist in een neutrale kleur kunststof. Ze zijn leverbaar op een stang, op een voet of met benen en voeten. En met armen en handen natuurlijk. Ook zijn er bustes verkrijgbaar die hangen aan een fraai uitgevoerde stang. Juist Fabric laat zien dat u met Window France alle kanten op kunt.

Catalogus bekijken »

Window Cameleon dames

Dankzij het cameleon-concept kunnen al uw vrouwenmodellen worden uitgevoerd zoals u dat wenst. Er zijn figuren met een vast hoofd, waarbij de ogen en lippen kunnen worden verwijderd en weer aangebracht. Daarnaast kunt u kiezen uit een verwisselbaar gezicht, waar dan ook weer de ogen en lippen verwijderd en weer aangebracht kunnen worden. Naast Cameleon voert Window France ook een groot aantal andere series. Een paar stellen wij aan u voor; voor een volledig overzicht zie de brochure.

Catalogus bekijken »

Window Abstract

Abstract is een serie vrouwenmodellen die zo fijn zijn gestileerd dat het inderdaad wel abstracte figuren lijken. Klasse en stijl gaan samen met gebruiksgemak en stopkracht. De hoofden zijn gestileerd, maar een egg head is ook mogelijk.

Binnen de Abstract-collectie vonden wij iets heel bijzonders: Sketch! Met Sketch haalt u een wel heel bijzonder model in huis. De figuren zijn 2m10 lang en kennen een fraaie, vloeiende lijn, alsof een kunstenaar een mooie, eerste schets op papier heeft gezet. Ook bij Sketch kunt u prachtige accessoires bestellen, die wijzelf ook eerder als kunstwerk dan als displaymateriaal beschouwen. A head turner.

Catalogus bekijken »

Window Voluptuous

Ook de wat grotere damesmaten worden door Window France bediend. Daarom vragen wij uw aandacht voor Voluptuous. Boodschap van deze modellenlijn: wees trots op wat je hebt. Hét antwoord van Window France op de discussie over te magere modellen. Niet doen dus, aldus de Franse fabrikant. Deze serie mannequins werd ontwikkeld in samenwerking met topmodellen die vallen binnen de wat meer realistische maten. Het resultaat is een fraaie serie etalagefiguren waar u al uw kleding op kunt showen. Ja: ook uw bad- en ondermode.

Catalogus bekijken »

Window Vogue Vintage

Wie houdt van eenvoud en kracht kiest voor Vogue Vintage. Less is more: dat zien we bij deze modellenlijn. Geen overbodige fratsen, maar een met stof bekleed egghead of een simpele nekplaat. Perfect voor hemden en jasjes. Voor het onderlijf is keuze uit een robuuste standaard of kunststof benen. Laat u hemden of jasjes weg, dan blijven de schitterde glansfinish armen in het zicht. Let u ook op de details: wat scharniert is uitgevoerd in fraai edelstaal.

Wilt u het nog strakker, dan kan ook het lijf in kunststof worden uitgevoerd en de armen worden weggelaten. Een mooie houten afdekplaat komt ervoor in de plaats. In plaats van met stof bekleed, komt ook het egghead in kunststof. Gladder afgewerkt dan dit model kan eigenlijk niet. Zie de afbeelding(en) en de catalogus.

Window Kinderen

Van 1 tot en met 15 jaar: er is geen model ondenkbaar bij Window France. Bijna al uw kindermodellen kunnen worden uitgevoerd zoals u dat wenst. Er zijn dynamische figuren, denkt u daarbij aan een voetballer die trouwens wordt geleverd op een mooie stevige standaard. Maar er zijn ook modellen die gewoon staan of zitten, al dan niet in gedachten verzonken.

Speciale aandacht verdient een fraaie serie waarin de kinderen elkaars hand vasthouden. De modellen zien er realistisch uit en kijken optimistisch de wereld in. Er zijn zes verschillende modellen met telkens een andere pruik en huidskleur. Uw eigen kindermode doet de rest.

Catalogus bekijken »

Window Custom Made

Vanzelfsprekend bij een topfabrikant als Window France, kunt u ook uw eigen model bestellen, Costum Made. Een tailor look? Of glad, soft en smooth? Een robot? Een videootje afspelen in het hoofd? U kunt het zo gek niet bedenken, of bij Window France kan het. Een reusachtig atelier met talentvolle en ervaren vakmensen staat voor u klaar.

Window Vintage

Onder het motto Flexibiliteit voor Alles hebben de Franse designers alles uit de kast getrokken om vooral de armpartij veel beweeglijker te maken. Alle posities zijn mogelijk: armen over elkaar, handen op de rug, handen voor de buik, handen omhoog (beter bekend als de sta-of-ik-schiet houding) en de lifter (m/v) bij wie de duim naar links of naar rechts kan worden gebogen.

De armen kunnen trouwens ook in een onnatuurlijke houding worden gedraaid: voor een etalagefiguur het proberen waard. Aan de Vintage-serie valt af te leiden dat Window France het merk is van de details: zelfs de vingerkootjes kunnen worden versteld.

Maar er is meer, veel meer. De armen kunnen ook worden weggelaten, zodat er schouderplaten kunnen worden geplaatst. Deze schouderplaten komen in een naturel houtfinish of in de kleur van het model: beige stof of kunststof. Een aanrader in de combinatie met een halsplaat, dus met weglating van het hoofd. Bekijkt u ook in dit geval de brochure voor de details.

Catalogus bekijken »

Window Sleek

Women only: dat is Sleek van Window France. Exclusief voor de diva's onder uw klanten. Sleek bestaat uit een uitgebreide serie vrouwenfiguren in zelfverzekerde, dynamische poses. Lopend, liggend, zittend, staand, achterover leunend (voorover kan trouwens ook), met Sleek kunt u alle kanten uit.

Hooggehakt is een must voor vrouwen uit de stad (of: ín de stad) en dat zijn de Franse ontwerpers niet vergeten. Ook niet dat de hak kan worden weggelaten, zodat u uw eigen pumps kunt plaatsen. Niet onhandig. Gelukkig komt Sleek in een bijna witte, half glanzende uitvoering. Dat betekent dat u zelf al uw creativiteit erop kwijt kunt.

Een enkel detail willen we u niet onthouden. U kunt kiezen voor een (abstract) hoofd met verwijderbare lippen. Die lippen zijn dan weer verkrijgbaar in 250 kleuren lipstick. Zoals het een diva betaamt... In de brochure treft u alle posities aan die de Sleek-modellen kunnen innemen.

Catalogus bekijken »